Schoorsteenveger Huizen

Schoorsteenveger Almere


Schoorsteenveger Huizen

Op zoek naar een schoorsteenveger in Huizen? Zoekt u niet verder! Meester schoorsteenveger Henk Keijer & Zonen is de schoorsteenveger die u zoekt. Wij zijn een familiebedrijf dat teruggaat tot 1941. We hebben ons sinds 1997 actief geschoold om dit vak als een ware meester te kunnen uitvoeren. Wij zijn al bijna 60 jaar lid van de ASPB (Algemene Schoorsteenvegers Patoons Bond). U kunt op onze vakmanschap vertrouwen voor uw schoorsteen. We werken met het nieuwste apparatuur, de laatste technieken en natuurlijk zeer veel ervaring. Zo kunnen we snel en effectief uw schoorsteen reinigen. Op een manier die u zo min mogelijk overlast en troep geeft. Ook de traditionele vorm van schoorsteenvegen, zelfs als het gaat om rieten daken, pakken wij voor u aan. Meer weten over de werkwijze van de schoorsteenveger in Huizen?

Schoorsteenveger Huizen; Onze diensten.

Voor het grootste deel zijn wij actief voor particuliere klanten als schoorsteenveger in Huizen maar wij worden ook regelmatig door verschillende woningcorporaties ingeschakeld en door VvE’s. Naast onze belangrijkste dienst, het schoorsteenvegen, voeren wij ook een aantal overige diensten aan:

  • Inspecties van schoorstenen voor particulieren, aannemers, bouwbedrijven en haardenbouwers
  • Schoorsteenkeuringen voor brandweer, verzekeringsmaatschappijen, expertisebureaus, Bouw en Woningtoezicht
  • Adviesbureau voor alles over schoorstenen, openhaarden, houtkachels
  • Bemiddeling tussen verschillende partijen zoals particulieren, aannemers of haardenleveranciers

Waarom is een schoorsteenveger belangrijk voor uw in haard in Huizen?

Bij het stoken van hout, kolen of olie komen onverbrande deeltjes in het rookkanaal. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige laag ook wel creosoot. Wanneer u de kachel stookt bereikt het al snel een temperatuur van 500 graden. De teerachtige laag bevat gassen. Deze gassen hebben een eigen brandbare temperatuur. Als deze temperatuur bereikt is kan door de vlam en zuurstof onder in de kachel een ontstekingsbron vormen en hierdoor kan een schoorsteenbrand ontstaan. Er zijn ook nogal wat vogels die graag nestelen in een schoorsteen. Dit verstopt de schoorsteen met brandgevaar tot gevolg. Heeft u het idee dat u een vogelnestje in de schoorsteen heeft? Wacht dan niet tot de volgende veegbeurt maar neem contact op met de schoorsteenveger in Huizen. Een vogelnest wordt niet verwijderd met stoken. Dat regelen wij voor u.

Let op kooldioxide gevaar!

Kooldioxide is een reuk- en kleurloos gas, dat de zuurstof verdrijft en daardoor verstikkend werkt. Bij een onvolledige verbranding van stoffen ontstaat koolmonoxide (CO). Koolmonoxide is een brandbaar, kleur-, reuk- en smaakloos gas dat iets zwaarder is dan lucht. Koolmonoxide wordt bij inademing bijna 300 keer sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Dit is genoeg redenen om u schoorsteen goed te onderhouden door de schoorsteenveger in Huizen.

Neem contact op met onze schoorsteenveger in Huizen

Heeft u vragen over de werkwijze van onze schoorsteenveger in Huizen, onze dienstverlening of wilt u een afspraak maken met onze schoorsteenveger in Huizen? Neem dan contact met ons op. Als expert in ons vakgebied bieden wij u zekerheid en kwaliteit.

Wij staan voor u klaar

Als expert in ons vakgebied bieden wij u zekerheid en kwaliteit.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.